Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Коротко про головне: інформаційний дайджест

Дата: 17.06.2022 15:48
Кількість переглядів: 172

Фото без опису

17 червня 2022 року:

  • під час відпрацювання чергового звернення громадян щодо неналежного виконання батьківських обов’язків молодими батьками з м. Монастирище виявлено, що батьки не лише покидали своїх малолітніх дітей на родичів, а самі «відпочивали» в сумнівних компаніях по кілька днів, але навіть не зареєстрували  народження молодшої дев’ятимісячної  доньки в державному органі реєстрації актів цивільного стану. Мати дитини пояснила працівникам служби у справах дітей, що народжувала дитину в іншій області і не змогла зареєструвати народження дитини через помилку в медичному свідоцтві. Проте, як вияснилось,  батьки і не докладали зусиль щоб виправити помилку та зареєструвати народження дитини. Працівниками служби у справах дітей  та Монастирищенського відділу  ДРАЦС в Уманському  районі  надано роз’яснення та рекомендації батькам щодо зібрання необхідних документів для негайної реєстрації народження дитини,  а також  роз’яснено положення ст.144 Сімейного кодексу України, відповідно до якої батьки зобов’язані невідкладно, але не пізніше одного місяця від дня народження дитини, зареєструвати народження дитини в державному органі  реєстрації актів цивільного стану.        Невиконання цього обов’язку є підставою для покладення на них відповідальності, встановленої законом.                                    
  • з метою своєчасного реагування на  поширення  гострої вірусної хвороби, спричиненою коронавірусною інфекцією CОVID-19 станом на 08:00. 17.06.2022 р.  зареєстровано   4824 хворих (в 2022р.- 1313),  одужало –  4734, хворіє- 0, померло –  90 5. В період з   10.06 по 17.06. 2022 року : захворілих на COVID-19 –  0 осіб.
  • у пункті видачі гуманітарної допомоги (ЦКД) продовжують допомагати внутрішньо переміщеним особам. Сьогодні до пункту звернулися й отримали допомогу 27 сімей.  Дякуємо усім і кожному, хто допомагає за підтримку і розуміння.

______________________________________________________________________________________________

Тримаємося і працюємо!

Віримо у Збройні Сили України, в Перемогу!

Все є і буде Україна!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора