Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Правила поведінки в пожежонебезпечний період

Дата: 07.06.2022 15:00
Кількість переглядів: 200

Фото без опису

Пожежонебезпечний період – це частина року, у межах якої виникають лісові пожежі (з моменту сходження снігового покриву до настання стійкої вологої осінньої погоди або утворення снігового покриву)

Як свідчить статистика, з року в рік, саме в літній пожежонебезпечний період найчастіше виникають пожежі в лісових масивах, на торфовищах, сільгоспугіддях.

Багаторічний аналіз підтверджує, що основними причинами виникнення лісових пожеж є людський фактор, грозові розряди, самозаймання торф`яної крихти і неконтрольоване спалювання сухої трави та залишків рослинності в умовах спекотної погоди

В результаті пожеж знижуються захисні, водоохоронні й інші корисні властивості лісу, знищується флора і фауна, в результаті чого державі наносяться значні матеріальні збитки.

Крім того, лісові пожежі становлять велику небезпеку для життя та здоров’я людини.

Саме тому протягом пожежонебезпечного періоду забороняється:

  •  розведення багаття у лісі та лісопосадках, крім спеціально передбачених для цього місць;
  •  заїзд на територію лісового фонду, торфодільниці та місця збирання врожаю транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для лісогосподарської мети;
  •  палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники, недопалки;
  •  залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;
  •  заправляти у лісі, лісопосадках паливні баки під час роботи двигуна;
  •  випалювати траву, пожнивні залишки та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, сільськогосподарських угіддях а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу.

До того ж, через війну на Черкащині категорично заборонено відвідувати ліс, як пішки так і на будь якому транспорті. Виняток становить пересування службовців, які забезпечують оборону держави, національну безпеку, охорону правопорядку та виконують лісогосподарські заходи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора