Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЧЕРКАЩИНА ВЖЕ ГОТУЄТЬСЯ ДО НОВОЇ ПОРЦІЇ НЕГОДИ!

Дата: 25.07.2023 14:03
Кількість переглядів: 57

Фото без опису

Головним гравцем на синоптичних картах стає циклон, який поглиблюється над Скандинавією. Холодне повітря в його тиловій частині активно переміститься на акваторії Середземного та Чорного морів, де спровокує активний циклогенез. Як наслідок - найближчі три доби Черкащина потрапляє у зону впливу південних циклонів, які формуватимуть нестійку, часом з помірними, місцями значними грозовими дощами погоду, подекуди у супроводі граду та посилення вітру до 15-20 м/с.

Температури знизяться на 6-8º. Якщо ще завтра денна температура прогнозується 28-33º, то у п’ятницю, 28 липня, лише 17-22º.

Дощі в черговий раз затримають проведення жнивної кампанії. З початку цьогорічних жнив це ВЖЕ ПʼЯТИЙ ДОЩОВИЙ ПЕРІОД. Проте, їх тривалість незначна: 1-3 доби, тобто були умови для швидкого підсихання збіжжя.

На більшості площ вже випало 1-2 місячних норми дощу. А це значить, що складаються добрі умови для утримання достатніх вологозапасів грунту під пізніми культурами та під майбутній врожай озимих культур.

Аграріям області при плануванні своїх робіт радимо враховувати наші прогнози та ефективно використовувати «вікна» гарної погоди.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора