Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Монастирищенська громада вшанувала своїх Героїв відкриттям Алеї Слави

Дата: 29.08.2023 15:15
Кількість переглядів: 386

Фото без опису

Сьогодні, в День пам’яті загиблих Захисників України, відбулося скорботне урочисте відкриття Алеї Слави Героям Монастирищенської громади, які загинули в боротьбі за незалежність, свободу, честь та цілісність України.

П’ятдесят п’ять фото Героїв-Захисників Монастирищенської громади, з числа мешканців та уродженців краю, які віддали свої життя за Батьківщину в російсько-українській війні з 2014 року і до сьогодні, увіковічнені тут.

Кожен із загиблих Героїв знав, за що бореться, тому і ми повинні шанувати пам'ять тих, хто стояв до останнього перед ворожим прицілом, хто казав «Слава Україні», дивлячись в очі смерті, хто тепер завжди буде оберігати Україну і її народ з Небес.

«Сьогодні ми відкриваємо Алею Слави – Алею Слави нашим Героям, нашим Воїнам, нашим Захисникам, нашим землякам. Героям не лише Монастирищини, Героям України. Вони своїм прикладом показали, як слід любити Україну, незалежність нашої держави, як любити життя. Вони зробили все для того, щоб ми жили щасливо, працювали, навчались і щоб ми жили в Незалежній нашій державі. Я хочу, щоб на прикладі наших Героїв навчалося наше підростаюче покоління, як слід любити Україну і як слід любити незалежність, свою сім’ю. Слава нашим Героям! Слава Україні», – звертаючись до присутніх, сказав міський голова Олександр Тищенко.

Також Олександр Тищенко спільно з начальником Четвертого відділу Уманського РТЦК та СП Русланом Бадзьором мали за честь передати родинам загиблих Героїв почесні нагороди – ордени «За мужність» ІІІ ступеня. Якими, відповідно до Указів Президента України Володимира Зеленського від 5 травня 2023 року №262 та від 9 січня 2023 року №8, нагороджено посмертно Андрушка Володимира Івановича, Постоя Олександра Григоровича та Бондарчука Костянтина Миколайовича.

Мати загиблого Героя Володимира Швеця – Любов Швець, яка стала однією із ініціаторів створення Алеї Слави Героїв у громаді, подякувала усім причетним до створення Алеї: «Ця Алея дуже важлива. Ми не забудемо ніколи, а підростаюче покоління буде пам’ятати наших Героїв завжди».

«Ви важко їх ростили і відпустили боронити рідну Україну, а вони віддали найдорожче, що мали – життя… Молитва за них ніколи не згасне у наших серцях, допоки ми живі, допоки б’ються наші серця, допоки і лунатиме тиха щира молитва за їх вічний спокій», – звертаючись до рідних Героїв, сказав військовий капелан Отець Володимир. Опісля він прочитав заупокійну молитву за загиблих Героїв.

Завдяки Воїнам Сил оборони та Героям, які віддали своє життя за Україну, наша громада є, щодня тримає тил і впевнено веде супротив, наближаючи довгоочікувану Перемогу.

Алея Слави Героям – не про смерть, вона про життя тих, хто став небесним військом та увійшов в історію як Герої, Захисники, Миротворці…

Бережімо світлу пам’ять про подвиг загиблих Героїв!

Слава Україні!

Героям Слава!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора