Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«За твоїм плечем»: У Монастирищі показали світлини жінок, які чекають рідних з війни

Дата: 06.12.2023 13:00
Кількість переглядів: 135

Фото без опису

Сьогодні у Монастирищенській публічній бібліотеці відкрили фотовиставку «За твоїм плечем». На ній показали світлини – дружин, дітей, сестер, матерів, рідних, які терпляче чекають повернення українських вояків додому. Чекання – непроста річ, яку важко уявити тим, хто не пережив це особисто. Тож рідні наших захисників погодилися на участь у фотопроєкті та відкрили завісу своєї Віри, Надії та Любові.

Проєкт ініційований та реалізований Монастирищенською міською радою спільно із місцевим фотохудожником Олександром Бончуком. Фотограф давно виношував ідею власної фотовиставки, але навіть не думав, що вона буде саме такою – трепетною, сповненою хвилювань, любові та надії.

Деякі родини знімалися із своїми захисниками, які на той момент перебували у відпустці, й це надало проєкту ще більшої символічності.

Окрім фотографій, представлених на виставці кожна із родин-учасників отримала ще фото з конвертом, щоб надістали його своєму найріднішому Захиснику.

Звертаючись до присутніх, заступник міського голови Зоряна Заворотна відзначила, що ці фотоісторії важливі і для самих військових, адже відчуття, що за твоїм плечем – життя рідних, близьких, коханих у тяжких ситуаціях додає сили.

Організаторам проєкту вдалося згуртувати і підтримати родини, які живуть у постійному очікуванні, допомогти їм знайти в собі сили подолати внутрішні переживання, зовнішні обставини; зробити приємність найдорожчим людям – чоловікам, які нині на фронті воюють за спокійне і мирне життя своїх родин.

Вже всьому світу стало зрозумілим, що ніяким загарбникам не здолати народ, у якого є такі мужні чоловіки і такі віддані жінки.

Ми щиро дякуємо усім рідним наших Захисників, які відгукнулися й взяли участь у фотопроєкті. Дякуємо фотохудожнику Олександру Бончуку, студії декору «MaLina decor», працівникам Монастирищенського центру культури та дозвілля та Монастирищенської публічної бібліотеки, усім-усім, хто долучився до реалізації проєкту.

Експозиція представлена у залі Монастирищенської публічної бібліотеки за адресою м. Монастирище, вул. Жовтнева,8 до 15 грудня. Робочі години з 08.30 до 17.30 (понеділок-четвер), 08.30 до 16.00 (п’ятниця).

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора