Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Монастирищині вшанували воїнів- інтернаціоналістів

Дата: 15.02.2021 15:07
Кількість переглядів: 442

Фото без опису

Сьогодні, 15 лютого, у Монастирищі вшанували пам'ять загиблих учасників бойових дій на території інших держав та відзначили 32-у річницю виведення військ з Афганістану.

Воїни-інтернаціоналісти спільно з міським головою Олександром Тищенком  поклали квіти до пам’ятного знаку воїнам-афганцям з надією на те, що війна більше не відбиратиме життя молодих, сповнених оптимізму та життєвої енергії мужніх синів України.

Усі, хто пройшов війну в Афганістані, свято вірили, що вони виконують важливу державну місію й прагнули забезпечити мир і спокій на багатостраждальній афганській землі. Вони виконували наказ, залишалися вірними військовій присязі і жертвували своїми життями, здійснили подвиг, подвиг, про який варто пам'ятати вічно. Сьогоднішня зустріч -- данина пам'яті всім, хто причетний до героїчної й трагічної афганської війни.

У числі тих, хто не повернувся з афганської війни, є імена наших земляків -Григорій Кшемінський та Віктор Корченюк. Після війни, у мирний час, пішли у вічність 42 воїни-афганці з нашого району.

Донедавна афганську війну  називали останньою не тільки тому, що хотіли назвати її так, але й тому, що були  переконані в цьому .

Знову війна - на Сході України. Ніяк не сподівалися воїни-афганці, що поряд із собою через чверть століття побачать набагато молодших учасників бойових дій і самі знову відчують смертельний вишкіл війни уже на рідній українській землі, знову будуть втрати – Роман Бевз, Петро Кізім, Руслан Нищик, Віталій Шамрай, Олександр Грицаюк…

Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто загинув на чужій землі, в чужій країні, на чужій для нього війні.

Міський голова Олександр Тищенко подякував воїнам-інтернаціоналістам за мужність і самовідданість, виявлені під час виконання військового обов’язку та вручив Почесні грамоти з грошовою допомогою воїнам-інтернаціоналістам Олександру Маєвському, Миколі Цимбалу, Олександру Прилипці, Юрію Ціпурі, Ігорю Прилуцькому.

Також, в цей день міський голова, ветерани-афганці,  очолювані головою районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Леонідом Прудиусом, побували на могилах своїх побратимів, які загинули під час кровопролитної війни в Афганістані у 80-х роках - В. Корченюка з смт.Цибулів та Г. Кшемінського з с. Терлиці, поклали квіти до пам’ятників.

      На вшанування пам’яті загиблих очільник громади,  воїни-інтернаціоналісти поклали квіти до меморіальних дощок пам’яті В. Корченюка та Г. Кшемінського, що встановлені на школах, де в далеких 70-х роках минулого століття навчалися Герої.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора