Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рідна, калинова, щира і чудова – все це наша мова

Дата: 17.02.2021 16:40
Кількість переглядів: 745

Фото без опису

Під такою назвою в Монастирищенській бібліотеці для дітей  розпочався Тиждень рідної мови, присвячений Міжнародному дню мови, який відзначається 21 лютого.

         Цей день нагадує людям про те, як важливо любити і берегти рідну мову, бо вона є найціннішим та найбільшим скарбом кожного народу.

         Чому саме 21 лютого? Бо в цей день, 21 лютого 1952 року, в місті Даці (столиця Бангладеш), відважні молоді люди виступили на захист своєї рідної мови і загинули від куль поліції. На згадку про ті сумні події ЮНЕСКО проголосило 21 лютого Міжнародним днем рідної мови. Свято рідної мови – це один з тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною єдиного великого народу.

         В рамках Тижня до Монастирищенської бібліотеки для дітей завітали учні 3-Б класу ліцею «Ерудит» (вчитель Лариса Леонідівна Цехмейструк). Дітям була проведена мовознавча зустріч: «Любіть красу своєї мови». Хлопчики та дівчатка уважно слухали розповідь про духовний скарб нації – мову. Про те, як важливо знати рідне слово, берегти єдиний скарб кожної людини – рідну мову.

         Сьогодні українська мова посідає важливе місце в житті суспільства. Вона належить до числа найрозвиненіших мов світу, за звуковими особливостями є однією з наймилозвучніших. За числом носіїв наша мова входить до першої двадцятки світових мов. Нею говорять не лише в Україні, а й на всіх континентах, куди б доля не закинула наших земляків.

Вивчаймо нашу мову, пишаймося нею!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора