Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Їх імена ніколи не забути…

Дата: 19.02.2021 15:56
Кількість переглядів: 333

Фото без опису

До Дня пам’яті Героїв Дебальцевого в Монастирищенській публічній бібліотеці відбулось віче пам’яті «Їх імена вкарбовані у вічність…» по загиблих під час запеклих боїв за Дебальцевський плацдарм в 2015 році. В читальній залі книгозбірні зібрались воїни АТО, серед яких були учасники боїв за Дебальцеве, здобувачі освіти Опорного закладу «Монастирищенська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №5», представники влади.  

Присутні переглянули відео-репортаж про бої за Дебальцевський плацдарм, а учасники тих  подій Руслан Гедзун, Максим Ботік, Павло Єгоров та Богдан Ткачик розказали про свій бойовий досвід, безпосередню участь в тих подіях. Усі побачили незламність, хоробрість і героїзм українських воїнів, які стали на захист своєї країни. Завдяки їм було зупинено супротивника і він не зумів розвинути свій наступ далі на інші міста і села українського Донбасу. Під час цих бойових дій близько 200 військовослужбовців віддали своє життя, захищаючи Батьківщину. Серед загиблих та померлих від поранень, отриманих під час боїв за Дебальцеве, є й шістнадцятеро черкащан. Із завмиранням серця, непідробною цікавістю слухали хлопці та дівчата про ратний подвиг своїх земляків, прослухали розповідь про життєвий та бойовий шлях монастирищанина Руслана Нищика, чиє 23-не життя обірвалось 31 січня 2015 року під селищем Рідкодуб в районі Дебальцевого. Зібранню презентувалась книга Валентини Розуменко «Нескоренні», в якій є розповіді про наших земляків, чиї імена назавжди закарбувались у пам’яті, у наших серцях. Вони назавжди залишаться взірцем виконання військового і громадянського обов’язку, будуть прикладом для наших нащадків і молодшого покоління. Всіх полеглих за свободу і незалежність України вшановано хвилиною мовчання.

Зі словами подяки до воїнів-захисників за їх ратний подвиг, який вони здійснили за свободу, незалежність та територіальну цілісність нашої країни, звернулась заступник міського голови Зоряна Заворотна, яка наголосила, що їх приклад служіння інтересам своєї держави, їх самовіддана любов до України слугує гідним взірцем всім нам, а особливо, для підростаючого покоління.

Доземний Вам уклін, воїни-захисники! Слава Україні! Героям Слава!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора