Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Продовжується робота щодо попередження насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми...

Дата: 02.03.2021 16:28
Кількість переглядів: 488

Фото без опису

2 березня, в рамках підписаної угоди про співпрацю щодо сприяння реалізації надання безоплатної правової допомоги соціально вразливим категоріям осіб, які мають право на отримання вторинної правової допомоги, у приміщенні відділу «Монастирищенське бюро правової допомоги» Уманського МЦ з надання БВПД  відбулася робоча зустріч директора Центру соціальних служб Монастиищенської міської ради Асі Підлісної із заступником начальника відділу «Монастирищенське бюро правової допомоги» Уманського МЦ з надання БВПД Олександром Нищиком та головним спеціалістом відділу «Монастирищенське бюро правової допомоги» Уманського МЦ з надання БВПД Іриною Пархомець.

Під час зустрічі обговорювалися питання взаємодії   Центру та відділу щодо проведення роботи для попередження насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми, способів профілактики сімейного неблагополуччя, особливостей роботи з особами, які зазнали насильства, оговорили механізм дій щодо протидії насильства в сім’ях, які потребують особливої підтримки з боку держави.

Як зазначила директор Центру Ася Підлісна, з сім'ями (особами) працівники  Центру здійснюють  профілактичну роботу щодо недопустимості фактів вчинення насильства та інформують про адміністративну та кримінальну відповідальність. Сім'ї, в яких скоєно насилля над дітьми, перебувають під соціальним супроводом центру. У 2021 році до центру надійшло 1 повідомлення, з них 1 - стосовно насилля над дитиною.

Олександр Нищик  повідомив, що відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу»  діти, у тому числі діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій чи збройного конфлікту є суб'єктами отримання безоплатної вторинної правової допомоги на всі види правових послуг, передбачені частиною другою статті 13 цього Закону.

За результатами зустрічі вирішено продовжувати проведення інформаційно-просвітницької, правоохоронної та роз’яснювальної роботи серед сімей, дітей та молоді щодо відповідальності за скоєння насилля.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора