Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шевченкова мова – душа України

Дата: 09.03.2021 16:52
Кількість переглядів: 397

Фото без опису

І знову вічна Шевченкова весна прийшла на нашу землю. Святкуємо всі день народження Пророка. На повний голос говоримо про мудре й живе слово його, твердимо про здійснення Тарасових мрій і сподівань.

Нині ми відзначаємо 207 річницю від дня його народження. Геніальність Кобзаря, творчість та глибина його ідей і нині актуальні, ніж будь-коли. Шевченко належить до тих рідкісних людей, які жили і діяли так, що після його смерті земне його життя і справи стали вкрай небезпечними для ворогів України, яку він об'єднав своїм Словом, як месія свого народу.

До дня народження Тараса Шевченка в Монстирищенській дитячій бібліотеці влаштовано книжкову виставку: "Шевченкова мова – душа України". Книжкова виставка ознайомить відвідувачів книгозбірні із творчим доробком Великого Кобзаря, допоможе усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового слова. Представлені видання висвітлюють життєвий та творчий шлях Тараса Григоровича Шевченка, невідомі епізоди та цікаві факти із життя письменника. Його творчість назавжди залишиться в наших душах та серцях, вона кличе до дій за свободу, за правду, за волю. І так буде завжди, бо Тарасова муза створена на століття.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора