Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зламана доля та нескорена воля

Дата: 09.03.2021 16:53
Кількість переглядів: 550

Фото без опису

Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!

В своїй хаті своя правда і воля святая ...

9 березня український народ відзначає День народження Тараса Григоровича Шевченка. Він залишив нам свої неоціненні надбання – твори і світлу добру пам’ять про себе. Він пробуджував любов до своєї Батьківщини у мільйонів українців, кликав сильних на подвиги, вселяв у слабких надію і віру. В часи найбільших випробувань ми надихались його Словом, знаходили в них сенси і так багато любові до рідного і так багато правди про ворога…

Монастирищенською публічною бібліотекою та бібліотеками – філіями до 207-річниці від дня народження Т. Г. Шевченка – видатного українського поета, художника, мислителя було проведено різноманітні заходи з популяризації Шевченкового слова: відео-презентації, огляди літератури, Шевченкові читання. Бібліотеки – філії презентували книжкові виставки до Шевченківських днів.

«Він був сином мужика – і стає володарем у царстві духа. Він був кріпаком – став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком – вказав нові, світлі і вільні шляхи, професорам і книжковим ученим. Десять років томився під вагою російської солдатської муштри. Доля переслідувала його в житті, скільки лиш могла, та вона не зуміла перетворити золота його душі у ржу, ані його любові до людей, у ненависть і погорду. Найкращий і найцінніший скарб доля дала йому лише по смерті – невмирущу славу і всерозквітаючу радість, яку в мільйонів людських сердець все наново збуджуватимуть його твори…» – так  писав про Тараса Шевченка Іван Франко.

Творчість Шевченка – це його душа, і в ній він був чесний і добрий, ярий і нескінченно багатий. Дякуємо тобі, Кобзарю! З Днем народження, Тарасе!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора