Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо призначення старост у Монастирищенській громаді

Дата: 11.03.2021 16:03
Кількість переглядів: 940

Фото без опису

Згідно Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» не можна сформувати старостинські округи в громадах, що утворені відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліківідацію районів». Кабінет Міністрів України розробив зміни до вищевказаного закону, в яких знімаються перешкоди по утворенню старостинських округів і визначена мінімальна кількість жителів старостинського округу становить 1500 чол.

Незабаром зміни до закону будуть прийняті в другому читанні і тоді міський голова Олександр Тищенко на сесії міської ради внесе пропозиції кандидатів на посаду старост. Попередньо передбачається утворення 10-14 старостинських округів в Монастирищенській громаді.

З 9 лютого в кожному населеному пункті громади працює діловод, який приймає документи та надає довідки. А також триває процес призначення помічників міського голови в населених пунктах, які після призначення старост будуть виконувати обов’язки старости в інших населених пунктах, які входять до складу старостинського округу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора