Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Героями не народжуються

Дата: 12.03.2021 16:49
Кількість переглядів: 504

Фото без опису

В Україні 14 березня відзначається День українського добровольця.

День установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію. Українські добровольці стали гордістю українського народу та водночас головним болем кремлівських посіпак. Загалом у воєнному конфлікті на сході України брали участь майже 40 добровольчих батальйонів. Переважна більшість із них згодом перетворилася на військові частини силових структур.

До Дня українського добровольця в Монастирищенській публічній бібліотеці організовано виставку-подію «Дух нескореної волі», яка ілюструє звитяжний подвиг українських добровольців, що були першими, хто став на захист держави, коли ворог прийшов на нашу землю. Також підготовано онлайн-презентацію нових видань «Героями не народжуються», яку можна переглянути за посиланням:  https://www.facebook.com/100004415718036/videos/pcb.1857465374410635/1857464701077369

Українські добровольці – це символ героїзму, патріотизму та відваги.

Дякуємо за стійкість, мужність, самопожертву в ім’я цілісності та незалежності України. Доземний вам уклін, наші захисники!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора