Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Монастирищенській громаді розпочато перший етап вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19

Дата: 13.03.2021 12:34
Кількість переглядів: 480

Фото без опису

12 березня в Монастирищенській громаді розпочато перший етап вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19.

Для проведення вакцинації застосовувалась вакцина Oxford/AstraZeneca (Covishield). Ця вакцина - спільна розробка Оксфордського університету та британсько-шведської компанії AstraZenecа, що має потужності для виробництва в Індії. Вона випускається під назвою CoviShield, перекваліфікована ВООЗ та рекомендована до екстреного використання.

Першими було провакциновано головного лікаря КНП "Монастирищенський центр первинної медико-санітарної допомоги" Редванську Людмилу Петрівну та   директора  КНП "МОНАСТИРИЩЕНСЬКА БАГАТОПРОФІЛЬНА ЛІКАРНЯ"  Мороз Наталію Іванівну та лікарів первинної і вторинної ланки. Всього 12 березня у громаді провакциновано 90 чол. 

Всі провакциновані спостерігались протягом 30 хв. після вакцинації. Побічних реакцій під час вакцинації та в процесі спостереження не виникало. Протягом доби після вакцинації побічні реакції можливі у 10% провакцинованих у вигляді болю в місці ін’єкції, м’язового болю, загальної слабкості організму, незначного підвищення температури тіла, підвищення артеріального тиску, але вакцинація - це єдина можливість уникнути складних форм та летальних наслідків захворювання!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора