Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проведено семінар «Публічні бібліотеки: нова реальність, нова роль»

Дата: 26.03.2021 14:27
Кількість переглядів: 654

Фото без опису

     26 березня в  читальному залі  Монастирищенської  публічної бібліотеки для бібліотечних працівників Монастирищини проведено семінар «Публічні

бібліотеки: нова реальність, нова роль».

  Сьогодення диктує необхідність змін в бібліотечній діяльності. Бібліотекарі розуміють, що перед ними поставлені завдання подальшого розвитку бібліотек та залучення жителів  громади до читання.

 Завідувачка організаційно-методичним відділом Монастирищенської публічної бібліотеки Людмила Пір’ян ознайомила учасників семінару з програмою семінару, підвела підсумки роботи бібліотек-філій за 2020 рік та зупинилась на питанні: «Сучасна бібліотека на селі – платформа для культурного розвитку сільської громади».

       Бібліотекар Наталя Грицай надала  змістовну консультацію  по зберіганню книжкового фонду бібліотек-філій, його ефективного використання. Також зупинилась на джерелах надходження літератури та правильності ведення облікових документів у книгозбірнях.  

      З рекомендаціями по списанню зношеної та застарілої літератури в бібліотеках-філіях, правильності написання актів, про переобліки та передачі книжкового фонду в книгозбірнях  ознайомила бібліотекар Лариса Мішечко.   

      Бібліограф Галина Тимошенко надала інформацію  по краєзнавчій та довідково-бібліографічній роботі, презентувала огляд  нових покажчиків.

     Завідувачка відділом обслуговування  Монастирищенської публічної бібліотеки Оксана Мартиш  розповіла про популяризацію бібліотеки та книги в соціальних мережах.

     Завідувачка відділом дитячої бібліотеки Олена Матюшко поділилась  креативними формами роботи з дітьми.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора