Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Книги, що полонили душі дітей

Дата: 02.04.2021 11:55
Кількість переглядів: 436


 

Щороку 2 квітня   відзначається свято Міжнародний день дитячої книги – встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги.  Відзначають свято  з 1967 р. у день народження великого казкаря  Ганса Крістіана Андерсена (1805–1875рр.). В історії літератури мало знайдеться письменників, які би заслуговували на звання: «Великий казкар», «Добрий чарівник», «Король казок».

   У казках Андерсена добро і любов перемагають, але інколи його твори залишають легкий смуток і роздуми. Після читання хочеться помовчати, побути сам на сам зі своїми почуттями, а потім знову повернутися до книжки. Письменник спеціально нікого не повчає, нічого не проголошує, він просто веде нас по своїй казковій країні й спонукає думати і співпереживати.

 Друге квітня один раз на 2 роки на черговому конгресі Міжнародної ради з дитячої книги письменникам і художникам вручається головна нагорода – Міжнародна премія імені Г.К. Андерсена. До вашої уваги працівники Монастирищенської бібліотеки для дітей підготували книжковий орієнтир: «Книги, що полонили душі дітей».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора