Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Не дай домашньому насильству шанс

Дата: 12.04.2021 10:08
Кількість переглядів: 231

Мінсоцполітики як національний координатор з питань запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі співпрацює з усіма зацікавленими міністерствами і відомствами, неурядовими громадськими організаціями з метою оперативного реагування на факти насильства та надання необхідних послуг для постраждалих.

З цих питань тісні партнерські зв’язки пов’язують Мінсоцполітики з уповноваженими підрозділами органів Національної поліції України.

Національна поліція України змінила підхід до реагування на випадки домашнього насильства і розширила повноваження патрульної поліції щодо винесення термінових заборонних приписів.

Для Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції найголовніше, щоб кожна особа, яка стикнулася з проявами домашнього насильства, розуміла: поліція — це та служба допомоги, куди першочергово обов’язково потрібно звертатися без застережень.

Не зволікай і не дай домашньому насильству шанс, телефонуй 102.

Не можна залишатись байдужими, якщо вам відомо, що домашнє насильство відбувається у родинах ваших близьких, знайомих або сусідів. Зволікання може мати фатальні наслідки для жертви насильства. Як діяти, якщо ви стали свідком цього ганебного явища? Вам розкажуть про безпечний та дієвий алгоритм дій, але для цього вам потрібно повідомляти про такі факти за номером 102.

Врятуй життя і здоров’я своє та тих, хто поруч. Звернись до Національної поліції України за номером 102.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора