Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Етикет Інтернет-спілкування

Дата: 14.04.2021 16:12
Кількість переглядів: 486

Фото без опису

Всесвітня мережа — не лише простір для отримання знань, а й місце небезпек, якщо не знати простих правил поведінки в мережі й не володіти знаннями, як себе захистити.

З метою зробити Інтернет безпечним для дітей і молоді, з дотриманням карантинних умов, працівниками  Монастирищенської публічної бібліотеки був проведений  діалог-застереження «Небезпечний світ Інтернет-павутини» для здобувачі освіти Монастирищенського професійного ліцею (група №262, кл. керівник Мельник Ольга Іванівна).

Для підлітків особливо важливо знати правила  безпечної поведінки в Інтернет-просторі. Для цього віку характерні переживання, пов’язані з власною зовнішністю, прийняттям їх однолітками, визнанням оточуючими їх здібностей і вмінь. Відкриття нових сторін речей і процесів викликає нові потреби, мотиви, бажання, інтереси, цінності. Підлітки шукають себе, тому нерідко страждають від почуття самотності і не відчувають себе членами суспільства. У кіберпросторі вони задовольняють свою потребу в спілкуванні і знаходять друзів. Дитина має вміти орієнтуватися у просторі Мережі, правильно користуватися пошуковими сервісами, відсіювати небажані електронні повідомлення, за жодних обставин не надавати про себе в Мережу особисту інформацію, поважати авторські права. Скачуючи з інтернету файли аудіо-, відео-або текстового форматів, можна не тільки порушити закон, а й завантажити вірус чи програму-шпигуна на власний комп’ютер.

На заході розглядались питання уникнення та попередження комп’ютерної залежності, доступу до небажаного контенту, Інтернет-шахрайства, кібербулінгу, онлайн-насильства. Ці та інші правила поводження, отримані рекомендації, використання за необхідності чат-боту «Кіберпес» зменшить вірогідність потрапляння до Інтернету небажаної інформації, особистих даних тощо.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора