Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДОЛЯ ПЛАНЕТИ У НАШИХ РУКАХ

Дата: 16.04.2021 12:06
Кількість переглядів: 511

Фото без опису

Природа - нам, як рідний дім, 
Вона усім як мати.
Щоб завжди лад був в домі тім, 
Про це нам треба знати.

Не рви, не знищи, не зруйнуй –

Це заповіт для тебе,

Красу планети не зіпсуй-

Вона одна під небом.

У третю суботу квітня в Україні відзначається Всеукраїнський день довкілля. Мета проведення Дня довкілля - привернути увагу людей до екологічних проблем, підвищити інтерес до бережливого ставлення до довкілля, збереження та примноження природної спадщини, формування екологічної свідомості, прагнення берегти рідну природу та країну.

         Все живе, що нас оточує, хоче і повинно жити. Якщо загине природа, загине і людство.

         Колись на землі кількість людей була невелика, природа не відчувала на собі її тиску. Довкілля легко самоочищалось і самовідновлювалось. Зараз людська діяльність стала могутньою силою, що впливає на природу, це й призвело до виникнення різних екологічних проблем.

         Дехто вважає, що нічого не трапиться якщо я кину папірець, недопалок, викину пляшку з під напою, залишу в лісі недоїдки, а насправді ми бачимо навколо жахливі сміттєзвалище.  По тому, як людства ставиться до проблеми сміття, можна судити, на скільки суспільство цивілізоване.

Щосекунди у світі використовується 160 000 поліетиленових пакетів. За рік – це 5 трильйонів пакетів, котрі б двічі покрили територію України якщо їх розстелити.

Вчені дійшли висновку, що вже в наступному столітті наша Земля може обернутися на безлюдну пустелю, а ресурсів біосфери вистачить усього на кілька десятиліть. Наше покоління практично в усіх куточках планети безсоромно грабує в коморах природи те, що належить дітям і онукам. Ліквідація глобальної екологічної кризи є сьогодні найважливішим завдання людства .

Хочеш зберегти землю й довкілля яке, ми все більше захаращуємо сміттєвими полігонами і шкідливими викидами? Способи є!

До Дня довкілля  Монастирищенська бібліотеці для дітей  презентує  книгу Галини Ткачук « Книжка про сміття» яку ви можете взяти для читання .  

Дбати про довкілля - дбати про себе.

Щоб бути в гармонії із самим собою, варто бути в гармонії з природою. Тож знаходьте час на відпочинок і на дбайливе ставлення до довкілля.

Відео-презентація за посиланням: http://monastyryshche.blogspot.com/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора