Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про роботу служби у справах дітей за І квартал 2021 року

Дата: 19.04.2021 14:52
Кількість переглядів: 482

Фото без опису

        За І квартал 2021 року відбулось 3 засідання Комісії з питань захисту прав дитини, на яких розглянуто 15 питань із захисту прав дітей на території району. 

         Підготовлено 7 проектів рішень   із захисту прав та законних інтересів дітей: 2 рішення –  щодо влаштування дітей - сиріт під опіку;    2 – з питань захисту майнових прав дітей; 1 – щодо визначення місця проживання малолітньої дитини; 1 – підтвердження місця проживання дитини  для її тимчасового виїзду за межі України.

      Підготовлено  53 щорічних висновків про стан утримання, навчання, виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають на території району та перебувають під опікою/піклуванням, у прийомних сім’ях, у дитячих будинках сімейного типу, за 2020 рік.

 

      З  березня 2021 року проводиться щоденний моніторинг безпеки всіх дітей, які проживають на території району, особливо дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у сімейних формах виховання, під час карантину в зв’язку з розповсюдженням коронавірусу COVID 19.

        За І квартал 2021 року проведено 7 рейдів. За результатами попереджено 3 батьків відносно виконання їх обов’язків та ініційовано притягнення до адмінвідповідальності 1 матір. Відвідано 3 опікунських сімей з 4 дітьми; 5  кризових сімей з 17 дітьми;  9  сімей, в яких  діти проживають у складних життєвих обставинах; 2 прийомних сім’ї з 6 статусними дітьми та 1 ДБСТ з  5 дітьми. Під час рейдів проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота з батьками та дітьми.

        За І квартал 2021 року на облік служби взято 5  дітей,  які проживають у складних життєвих обставинах в 3 сім’ях.  Знято з обліку 4 дітей  вказаної категорії, у зв’язку з  зникненням підстав їх  обліку.

      Знято з  обліку 2 дитини – сироти, у зв’язку з усиновленням  та  2 дітей, позбавлених  батьківського піклування – у зв’язку з досягненням повноліття.

        Прийнято участь у 16 судових засіданнях, під час розгляду яких зачіпались права та інтереси дітей. До районного суду  подано 1  позовну заяву від імені органу опіки та піклування щодо відібрання 3 малолітніх дітей без позбавлення матері  батьківських прав.  Також  направлено 1 протокол відносно матері малолітньої дитини про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 188 – 50 КУпАП ( невиконання законних вимог  посадових осіб органу опіки та піклування).

За І квартал 2020 року прийнято 25 відвідувачів, яким надана консультаційна та практична допомога.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора