Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Попередження насильства

Дата: 19.04.2021 14:55
Кількість переглядів: 567

Фото без опису

Щорічно до служби у справах дітей   надходять звернення за фактами психологічного та фізичного насилля над дітьми у сім’ях. З такою інформацією звертаються сусіди, знайомі, вчителі та вихователі дітей, а іноді – й самі діти.

Працівники служби у справах дітей мають добу після поданого звернення, аби подати інформацію до СПД №1 ВП №1 Уманського районного управління Національної поліції в  Черкаській області, а також – Комунальної установи  Центру  соціальних служб міської ради. Далі – ці установи проводять перевірку інформації та подають характеристику про психологічний стан дитини  та батьків.

 

Приміром, торік спеціалісти служби у справах дітей перевірили  27 сімей, за якими були  складені  відповідні акти обстеження.

– Від правоохоронних органів служба у справах дітей отримує  інформацію про те, чи є у сім’ї складні життєві обставини, чи мають батьки адміністративні чи кримінальні порушення закону. Фахівці виїжджають за місцем проживання дитини, складають акт обстеження умов проживання.

           Якщо факт насилля підтверджується, на батьків складається адміністративний протокол, або ж матеріали передаються до суду. Постраждалих від насилля дітей ставлять на облік у Службі у справах дітей та впродовж року здійснюють соціальний супровід. З сім’єю спілкуються працівники центру соціальних служб, лікарі та психологи

           Хочемо зазначити, що кожен може звернутися з заявою щодо насилля над дітьми до Служби у справах дітей. Це може бути вчителька дитини, лікар, сусіди, загалом, будь-хто з оточуючих, хто помітить ознаки насилля в сім’ї і виявить  небайдужість до дитини.

ДЛЯ ДОВІДКИ:
Протягом 2020  року на обліку та під постійним контролем служби у справах дітей перебувало  164  дитини, з них:
-   61  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (під опікою, піклуванням –  48 дітей, 8  - у прийомних сім’ях  дитячих будинках сімейного типу,  5  - у державних установах).
 Протягом   2020 року службою у справах дітей підготовлено матеріали та проекти  51  рішення  органу опіки та піклування.
Крім цього,  ухвалено 4  висновки  органу опіки та піклування  та підготовлено  5 позовних заяв до суду. А саме: про  позбавлення  батьківських  прав батьків та стягнення аліментів, та про встановлення факту смерті матері дитини.
З метою виявлення дітей, які схильні до вчинення правопорушень, бродяжництва та жебракування, службою у справах дітей організовано та проведено 26 рейдів -  «Профілактика», «Літо», «Урок»  тощо, під час яких перевірено  85  родин.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора