Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чорнобиль: вічний смуток та біль

Дата: 23.04.2021 13:24
Кількість переглядів: 456

Фото без опису

35 років тому, у ніч з 25 на 26 квітня 1986 року, в Україні сталася найбільша техногенна катастрофа за всю історію ядерної енергетики у світі – аварія на Чорнобильській атомній електростанції, наслідки якої досі відлунюють в зламаних долях та важких спогадах багатьох тисяч людей.

Аварія призвела до небаченого забруднення природнього середовища радіоактивного опромінення мільйонів людей.

Увесь світ схилився тоді перед мужністю пожежників із Прип’яті. Нічим не захищені, вони закрили собою не лише нас усіх і землю України, але й усю нашу планету.

До дня Чорнобильської трагедії в читальній залі Монастирищенської бібліотеки для дітей організована книжкова виставка-вшанування: «Чорнобиль: вічний смуток та біль».

На виставці представленні документальні матеріали, художні твори, які розповідають про аварію на Чорнобильські атомній електростанції. Також бібліотекарі для відвідувачів книгозбірні провели годину пам’яті:  «Атомне століття раною горить».

Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає. Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам’яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. Доземно схиляємося в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії. Перед живими, перед пам’яттю померлих від радіаційного смерчу.

Відео-презентація «Чорнобиль: вічний смуток та біль»   за посиланням:  https://monastyryshche.blogspot.com/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора