Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До пам’ятного Знаку ліквідаторам аварії на ЧАЕС поклали квіти

Дата: 26.04.2021 14:23
Кількість переглядів: 428

Фото без опису

Минають роки після аварії на Чорнобильській АЕС, але біль не вщухає, тривога не полишає людей, пов’язаних скорботним часом ядерного апокаліпсису. Тридцять пять років минуло з того часу, як у ніч на 26 квітня на Чорнобильській атомній станції сталася наймасштабніша техногенна катастрофа. Тоді на захист своєї землі від атомного лиха стали тисячі українців, серед яких були і монастирищани. Вони ціною свого здоров’я і навіть життя відвели від нас смертельну небезпеку. Відтоді щовесни, двадцять шостого квітневого дня, українці в скорботній хвилині низько схиляють голови в пам’ять про загиблих ліквідаторів наслідків Чорнобильської аварії і дякують за подароване життя нині живим.
         Сьогодні, 26 квітня 2021 року, біля пам’ятного Знаку ліквідаторам аварії на ЧАЕС відбулись урочистості на честь людей, які врятували світ від атомного лиха. Захід проходив за участі заступників міського голови Олега Недогоди та Зоряни Заворотної, ліквідаторів Чорнобильської аварії, близьких та рідних померлих чорнобильців, громадськості.

В своїх промовах заступники  міського голови звернулися до ліквідаторів зі словами вдячності за те, що вони врятували мільйони життів по всьому світу, не давши радіації поширитися. Також від імені міського голови вручили грамоти ліквідаторам та вдовам.
         Скорботною хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих чорнобильців та поклали живі квіти до пам’ятного Знаку.

         Протоієрей Олег Селецький відслужив панахиду за загиблими та померлими ліквідаторами.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора