Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проведено засідання робочої групи з вивчення питання встановлення вузлів комерційного обліку водопостачання

Дата: 30.04.2021 12:35
Кількість переглядів: 485

30 квітня заступник міського голови Олег Недогода провів  засідання робочої групи з вивчення питання встановлення вузлів комерційного обліку водопостачання.

На зустрічі  було порушено питання щодо встановлення вузлів комерційного обліку (загальнобудинкових) багатоквартирних будинків. Вузол комерційного обліку служить для вимірювання об'єму всієї води, спожитої в будівлі. Тобто, саме за показаннями його визначатиметься, скільки всього води використовували всі споживачі в будинку.

Керівник КП «МВУЖКГ» Олександр Праніченко зауважив, що 100% облік комунальних послуг вимагає законодавство, згідно Закону України “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання” . Реалізація цього Закону є важливою передумовою для забезпечення в державі обов'язкового 100% обліку водопостачання. Відповідно до чинного законодавства України встановлення будинкових засобів обліку води (комерційних вузлів обліку) у будинках, де налічується більше трьох  абонентів, є обов’язковим. Їх показники будуть враховуватися при розрахунку нарахувань за спожиті послуги водопостачання. Це призведе до скорочення неврахованих втрат води, а відповідно, і прозорості тарифу на послуги  підприємства.

Порядок (Правила) розподілу обсягів спожитих послуг між споживачами визначено законодавчо, а саме різниця між показниками загальнобудинкових лічильників і особистих водомірів, буде розподілятися між споживачами.

За результатами засідання, для ретельного вивчення даного питання, було доручено КП «МВУЖКГ» підготувати детальнішу інформацію з конкретними розрахунками по кожному багатоквартирному будинку на наступне засідання робочої групи.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора