Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Не забудемо повік…

Дата: 06.05.2021 12:03
Кількість переглядів: 407

Фото без опису

Перші травневі дні повертають нас в ті далекі часи, коли відгриміли гармати Другої світової, коли пам’ять повертає нас до спогадів, розповідей старших членів родини про пережиті жахіття війни, яка пройшлась чорною косою по долях всіх наших співвітчизників. Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй. Тим, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

У листопаді 2004 року, рішенням 59-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, 8 та 9 травня було проголошено Днями пам’яті та примирення. У резолюції ООН пропонується державам-членам ООН, неурядовим організаціям і приватним особам відзначати один чи обидва ці дні – 8 і 9 травня – як День пам’яті усіх жертв Другої світової війни. В Україні День пам’яті та примирення встановлений згідно з Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років», з метою «вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих».

До Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Монастирищенській публічній бібліотеці оформлено книжкову виставку-досьє «Нетлінна пам’ять серця». Детальніше з виданнями виставки можна ознайомитись переглянувши відео-презентацію «І пам’ятає світ врятований» за посиланням:  

https://www.facebook.com/101230891938166/videos/4270735389624116

З сумом згадуємо ті далекі роки, з шаною згадуємо ветеранів Другої світової, воїнів-афганців, захисників-атовців, з надією і вірою дивимось в майбутнє. Хвилиною мовчання згадуємо всіх полеглих за Батьківщину…

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора