Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вічна пам'ять загиблим, честь і слава живим Героям!

Дата: 09.05.2021 12:07
Кількість переглядів: 698

Фото без опису

У ці дні по всій Україні вкриваються весняними квітами і величні пам’ятники, і скромні обеліски. Це означає, що пам’ять народна жива, що подвиг загиблих – не забутий. Людина може забути щось, однак усі не можуть забути все.

      Вже минуло 76  років з тієї травневої ночі, коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов мир, довгожданий, вистражданий, оплачений найвищою ціною - ціною крові і сліз.

      Тож, з метою скласти данину пошани всім, хто боровся з нацизмом та бореться зараз з північним агресором, згадати про героїчний подвиг наших предків, та воїнів, які віддавали та віддають свої життя заради світлого майбутнього України та зараз відстоюють її суверенітет,  міський голова Олександр Тищенко, його заступники, представники міської ради, учасники АТО/ООС, громадськість поклали квіти до Меморіалу Слави, пам’ятних знаків Героїв Небесної Сотні, воїнів-атовців, афганців, чорнобильців…

      Тут, на Меморіалі  Слави,  завжди панує  скорботно-урочиста тиша.

      Полум’я вічного вогнища - вічна пам'ять про синів і дочок, які не повернулися з поля бою, пожертвували своїм життям заради життя на землі. 
      Не повернулися  з війни 3983  монастирищан, 2540 визволителів  полягли на цій землі.

      Завойована старшим поколінням Перемога надихає нас на нові звершення, зміцнює наш дух, допомагає долати труднощі та йти вперед. Священний обов’язок кожного з нас – бути гідними подвигу батьків і дідів та зробити все для того, щоб на мирній землі виховувати дітей, радіти життю, успіхам і досягненням.

   Монастирищина низько вклоняється ветеранам, захисникам України, учасникам антитерористичної операції, дякує за героїзм, патріотизм і мужність в боротьбі заради свободи нашої Батьківщини.

   Здоров’я усім, щастя і благополуччя, любові і шани, родинного тепла і довгих мирних років життя у квітучій Україні!

  Вічна пам'ять загиблим, честь і слава живим Героям! 

Також у всіх населених пунктах громади відбулися урочисті покладання та вшанування пам’яті полеглих у роки війни борців за волю і незалежність.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора