Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Європа: відома і невідома

Дата: 14.05.2021 11:34
Кількість переглядів: 257

Фото без опису

15 травня – День Європи в Україні – щорічне свято, яке символізує стратегічний вектор розвитку українського суспільства. Відзначається з 2003 року у третю суботу травня за підтримки Представництва ЄС в Україні. Зазвичай у цей день відбуваються святкові заходи, які мають на меті ознайомлення з культурою, традиціями та цінностями європейських країн.  До заходів долучаються представники посольств, міської влади Києва та інші поважні гості. Через карантинні обмеження цього року активності до Дня Європи будуть відбуватися переважно онлайн.

До Дня Європи в Монастирищенській публічній бібліотеці на юнацькому абонементі з метою популяризації серед молоді знань про Європу, культуру та літературу окремих країн облаштовано виставку-презентацію «Книжкові смаколики європейської літератури». Представлені видання – це найпопулярніші художні книги європейських письменників, словники, які стануть у нагоді при вивченні іноземних мов, відомості про європейські країни, їх культуру, туризм, можливості навчання тощо. Виставка користується незмінним інтересом в молодих користувачів та постійно поновлюється новими виданнями.

         «Традиція святкувати Дні Європи в Україні триває вже 18 років. Це свідчить, що суспільство дійсно зацікавлене дізнаватися більше про культуру та цінності європейських країн. Це дуже надихає», – відзначають у Представництві ЄС.

У рамках святкування Дня Європи з 7 по 13 червня пройде безкоштовний онлайн-фестиваль європейського кіно EUFF 2021. У програмі – вісім фільмів, які стали учасниками всесвітньо відомих кінофестивалів у Каннах, Торонто, Гетеборзі, американського фестивалю незалежного кіно Sundance і багатьох інших. Показ кінострічок буде відбуватися мовою оригіналу з українськими субтитрами. Крім основної програми, глядачам буде доступна добірка з восьми короткометражних фільмів про зміну клімату та проблеми навколишнього середовища.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора