Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Найбільший скарб – моя родина

Дата: 15.05.2021 16:44
Кількість переглядів: 461

Фото без опису

«Родина», «рід». Які слова святі!

Вони потрібні кожному в житті,

Бо всі ми з вами гілочки на дереві,

Що вже стоїть довгі віки.

Це дерево – наш славний родовід,

Це батько, мати, прадід твій і дід.

         Сім’я, родина і Батьківщина – це назавжди поєднані поняття. Людина до глибокої старості пов’язана з тією сім’єю, з якої вона вийшла, і на все життя пов’язана з землею, де народилася, зросла... Куди б не закинула доля людину, як би не склалася її доля, вона завжди подумки з Батьківщиною. Колись давно існувала легенда про корінь життя. Коли народжувалася дитина, за давнім українським звичаєм, батьки на її честь садили дерево.

 Наші прадіди уявляли життя людей на землі як велетенське Дерево Роду. Свій маленький листочок на цьому Дереві має кожен із нас. Люди завжди берегли пам’ять про своїх прадідів. Так, людина без пам’яті своїх предків самотня, їй немає звідки черпати сили для життя. Людина без роду – це листок, відірваний від дерева. Як гілка міцно зростається зі стовбуром, що її не відламати, так і родина ніколи не ослабне, поки буде споживати соки землі – матінки через мову, звичаї, обряди, свята, пісні, казки, прислів’я, ігри, іграшки, родинні реліквії, взаємодопомогу, взаємоповагу, любов.

         З нагоди  Міжнародного дня сім’ї в Монастирищенській  бібліотеці для дітей влаштовано родинну виставку-віночок:«Найбільший скарб – моя родина», на якій розміщені книги для дітей та батьків.

        Прекрасно, коли в сім’ї панує мир і злагода, взаєморозуміння і повага, кохання і вірність, теплота і затишок. Нехай наші славні родини примножуються, процвітають, зберігають свої традиції та передають їх від роду до роду, від покоління до покоління.

         Бібліотекарі вітають усіх зі святом та бажають своїм користувачам міцної, дружної родини та сімейного затишку. Чекаємо на Вас! Завітайте до бібліотеки!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора