Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Для переселенців із зони АТО

Дата: 18.05.2021 14:03
Кількість переглядів: 500

Прийом заяв здійснюється територіальним підрозділом ДМС з питань:

Прийом документів від громадян здійснюється наступними підрозділами:

  • від внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані в населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення (розпорядження КМУ від 07.11.2014 № 1085) та на тимчасово окупованій території Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, перемістилися та отримали довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (далі – довідка ВПО), зразок якої затверджено постановою КМУ від 01.10.2014 № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб» - за місцем фактичного проживання, зазначеним у довідці (стаття 6 Закону України Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»);
  • від осіб, які проживають та зареєстровані в населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення (Донецька та Луганська області) та не отримали статус внутрішньо переміщеної особи - за місцем звернення особи територіальним підрозділом ГУДМС України в Донецькій області та відповідно УДМС України в Луганській області;
  • від осіб, які проживають та зареєстровані на тимчасово окупованій території України (Автономні Республіці Крим та м. Севастополь) та не отримали статус внутрішньо переміщеної особи - територіальним підрозділом ДМС за місцем звернення громадянина або його представника (стаття 6 закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України та Порядок оформлення документів, що підтверджують громадянства України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, громадянам, які проживають на тимчасово окупованій території України, затверджений постановою КМУ від 04.06.2014 № 289 (далі - постанова КМУ № 289).

Відповідне рішення щодо документування паспортом або вклеювання фотокартки до паспорта приймається після надання особою довідки внутрішньо переміщеної особи із зазначенням фактичного місця проживання під час подання документів для оформлення паспорта.

Оформлення здійснюється на загальних підставах, незалежно від місця проживання заявника та місцезнаходження територіального підрозділу ДМС .

Як проводиться ідентифікація особи

Основним способом ідентифікації є отримання даних про особу з Єдиного державного демографічного реєстра, куди внесено інформацію про всіх осіб, яким оформлювалися нові ID-паспорти.

Якщо до оформлення документів подається внутрішній паспорт-книжечка зразка 1994 року, ідентифікація проводиться за даними про особу, які зберігаються на паперових носіях у картотеках територіального підрозділу ДМС, яким видавався паспорт.

Якщо доступу до картотек немає (актуально для територій, тимчасово окупованих російсько-терористичними військами – ОРДЛО та Крим), ідентифікацію може бути проведено за інформацією про особу відповідно до наявних державних та єдиних реєстрів, інших інформаційних баз, що перебувають у власності держави або підприємств, установ та організацій.

При цьому, підрозділом ДМС направляються запити для отримання інформації з наявних державних та єдиних реєстрів, інформаційних баз, картотек, у тому числі фотозображення особи, яка дасть змогу ідентифікувати особу. В процесі перевірки береться до уваги вся інформація, яку повідомив заявник.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора