Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Монастирищенський музей запрошує на виставку «Квітує рушниками рідний край»

Дата: 20.05.2021 11:50
Кількість переглядів: 1220

Фото без опису

Щороку в Україні у третій четвер травня відзначають День вишиванки. У цей день прийнято одягати вишиванку і в такому вигляді відправитися у звичних справах. Українська вишиванка має надзвичайно давнє походження. Численні дослідження свідчать, що вишите вбрання створювали ще до VI ст. Проте, зразки української вишивки з тих часів, на жаль, не збереглися.

Вишивка хрестиком є найпопулярнішим швом, який використовують не лише у вишиванках, але й у інших вишитих виробах. Найчастіше хрестиком виконували елементи рослинного та геометричного характеру. У кожному регіоні України техніка вишивання, орнамент, традиційні кольори, якими вишивають сорочку є різними. Орнаменти з вишивки з кожним днем стають все більш популярними. Сьогодні їх втілюють не лише на сорочках, але й на будь-якому сучасному вбранні.

В цей день працівники Монастирищенського краєзнавчого музею не лише одягнули вишиванки, а й запрошують усіх бажаючих відвідати виставку «Квітує рушниками рідний край», що супроводжується розповіддю екскурсовода про історію вишивки, техніки виконання, символіку орнаментики тощо. На виставці представлені також близько 20 давніх вишиванок Монастирищини та інших регіонів України. Частина з них пошиті із домотканого полотна, і їм уже по 100 і більше років.

Запрошуємо усіх охочих сьогодні на цікаву екскурсію до Монастирищенського краєзнавчого музею до 16.00 год.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора