Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Виставка-тренд: «Вишивка – оберіг, що не губиться у віках»

Дата: 20.05.2021 13:00
Кількість переглядів: 439

Полотно із льону вишиті рядочки

Квіти – у корону, квіти – на сорочку.

Мама душу вклала в диво – одяганку

Серцем вишивала доні вишиванку.

         20 травня в Україні відзначається день вишиванки. Це гарне свято, під час якого до чудових весняних квітів, що дарує нам природа, українці додають яскраві барви етнічного вишитого одягу.

         Цьогоріч цьому прекрасному святу – 15 років. Ювілейний рік присвячений українській традиційній музиці та екологічним питанням, зокрема, проблемі вирубки лісів, висихання річок і забруднення довкілля пластиком.

         В Монастирищенській бібліотеці для дітей до цього свята оформлено виставку-тренд: «Вишивка – оберіг, що не губиться у віках» на якій представлені книги, що знайомлять читача з історією української вишивки. Працівники бібліотеки привертають до неї увагу відвідувачів та розповідають про історію свята, орнаментальні мотиви української вишивки, адже українська вишивка – це не тільки майстерні творіння золотих рук народних умільців, а й скарбниця вірувань, духовних устремлінь, інтелект нашого народу.

         Тож одягнімо вишиванку на будь який смак і колір де б ми не були! Бережімо природу рідного краю! Вражаймо світ красою і різноманіттям українських вишиванок!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора