Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги отримувачів субсидій!

Дата: 22.05.2021 11:13
Кількість переглядів: 708

Фото без опису

Урядом внесено ряд змін до умов призначення субсидії.

Для тих домогосподарств, які отримували субсидії в опалювальному сезоні 2020-2021 років, і в їх складі та майновому стані нічого не змінилося — субсидію перепризначать АВТОМАТИЧНО, без звернень громадян.

Орендарям житла, внутрішньо переміщеним особам та жителям, яким раніше призначали субсидію без урахування окремих осіб із числа зареєстрованих у квартирі чи будинку, які не проживають за місцем реєстрації все ж таки треба буде звернутись особисто та:

  • заповнити заяву і декларацію у діловодів, адміністраторів ЦНАП (вул. Грушевського, 4, колишня приймальня управління соціального захисту), надіслати поштою або через електронний сервіс Мінсоцполітики. В декларацію потрібно внести усіх, хто зареєстрований в оселі. Якщо є такі, що фактично там не проживають, то про це слід вказати в примітках і додати акт підтвердження не проживання або довідку з місця роботи, навчання, тощо. Вписати усіх членів сім’ї, які фактично тут проживають, незалежно від реєстрації. Вказати доходи, що не оподатковуються (це не зарплата чи пенсія) та транспорт, якому нема 15 років, зазначити, якщо були покупки, дорожчі за 50 тисяч.

Згідно із нововведеннями Уряду:

  • не враховуватимуться доходи від розміщення депозитів, оскільки банківські установи подають звіти до ДФС загальною сумою і наразі відсутня повна персоніфікована інформація про доходи фізосіб;
  • збільшено до 100 тис. грн суму коштів на депозитному рахунку, перевищення цієї суми позбавляє права на отримання субсидії;
  • не враховуються житлові приміщення, які перебувають у спільній, частковій або сумісній власності, а також ті, які знаходяться в сільській місцевості.

Випадки, коли житлова субсидія не призначається зазначені у пункті 14 «Положення про порядок призначення житлових субсидій» затвердженого постановою КМУ від 21 жовтня 1995 р. № 848.

Звертаємо вашу увагу: документи для нарахування субсидії можна подати до 30 вересня 2021 року, і нараховуватись вона буде з 1 травня 2021 року.

Закликаємо не створювати зайвих скупчень, віднестися до ситуації з розумінням та витримкою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора