Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Книжкове багатство від Українського інституту книги

Дата: 26.05.2021 16:38
Кількість переглядів: 328

26 травня на платформі ZOOM відбувся обласний вебінар «Промоція видань від Українського інституту книги бібліотеками Черкащини» ініційований Українським інститутом книги, в якому взяла участь і Монастирищенська публічна бібліотека. Мета вебінару: привернення уваги до питання поповнення фондів публічних бібліотек Черкащини, ролі Українського інституту книги  в цьому процесі, промоція читання української літератури, підтримка книгочитання через промокампанії. Організатори вебінару – Управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської обласної державної адміністрації та Черкаська ОУНБ ім.Т.Г.Шевченка.

Бібліотекарі області мали нагоду дізнались про нові проєкти, програми та діяльність Українського інституту книги спрямованих на підтримку Стратегії розвитку читання в Україні на 2021-2025 роки “Читання як життєва стратегія”, ініційованої  Міністерством культури та інформаційної політики, її підтримку відомими людьми. Також була можливість ознайомитись з досвідом промоції книг від ОУНБ ім. Т.Г.Шевченка, обласної бібліотеки для юнацтва ім. В.Симоненка та Черкаської обласної бібліотеки для дітей. Вебінар дав поштовх до втілення в життя різних ідей щодо популяризації читання серед жителів своїх громад.

 На закінчення хочемо процитувати Дмитра Кулебу, Міністра закордонних справ України: «Книжки — це сходи до успіху у житті. Та й просто-напросто читання гарної книжки дарує насолоду, розвиває уяву та розширює світогляд. Читайте, розвивайтеся, насолоджуйтеся гарними книжками».

Приєднуємось до слів Міністра та запрошуємо жителів громади читати книги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора