Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Монастирищині до Міжнародного дня захисту дітей проведено конкур малюнків «Щасливе дитинство»

Дата: 28.05.2021 13:00
Кількість переглядів: 349

Фото без опису

Усі ми  пам’ятаємо, як маленькими досхочу  бігали на дворі, гралися
із друзями, були сповнені сподівань та мрій, щиро вірили у їх здійснення, прагнули щонайшвидше пізнати навколишній світ. Ми з усмішкою на устах згадуємо той безтурботний час, який називається «Дитинство».

Проте, нажаль, не у всіх дитячі роки викликають позитивні емоції. Часом потреби дітей можуть нехтуватись, вони можуть потерпати від насильства, нестачі їжі, одягу чи інших необхідних для нормального розвитку речей. Якщо вона виростає в таких умовах, то тоді нею керує заздрість, егоїзм, агресія, вона здатна на погані вчинки. Діти – наше майбутнє, насіння, з якого потім отримує врожай суспільство в цілому, а тому про них потрібно дбати з особливою увагою.

Це розуміють у всьому світі, тому 1924 році із Женевської декларації
із прав дитини було розпочато рух щодо соціального захисту дітей.
Так в 1989 році ООН було прийнято Конвенцію «Про права дитини»  - найперша у світовій історії глобальна угода щодо прав дитини.

Починаючи з 1950 року у світі 1-го червня стали відзначати Міжнародний день захисту дітей. Цей день – це постійне нагадування дорослим
про необхідність з особливою увагою ставитись до потреб дітей,  усвідомлювати, що вони є маленькими особистостями, які мають свої права, спрямовані їх захистити та забезпечити  умови, за яких вони зростали і відчували безпеку, доброту, турботу та були щасливими.

За ініціативи Сектору пробації та за співпраці із Центром соціальних служб Монастирищенської міської ради та Бюро правової допомоги до Міжнародного дня захисту дітей  серед учнів 1-2 класів Монастирищенського ліцею-інтернат "Обдарованість" Монастирищенської міської ради Черкаської області було проведено конкурс малюнків «Моє щасливе дитинство». Перед початком конкурсу діти із зацікавленням переглянули мультик, в якому розказувалось про їхні права. По завершенню перегляду було додатково  звернено увагу, що ніхто не повинен порушувати їхні права, повідомлено, до кого слід звертатись, якщо хтось спробує їх  ображати.

Отож, з особливим захопленням діти взяли до рук олівці та почали
на альбомних аркушах відображати свої бажання, мрії, захоплення, цінності – все те, що приносить  їм радість дитинства.

         Було визначено 3-х переможців конкурсу, але це було зробити вкрай важко, адже всі дуже старались.  Переможці були нагороджені смачними призами. Проте, ніхто не залишився поза увагою і всі інші учасники конкурсу також отримали солодощі. Малеча із усмішками на вустах та щасливими проблисками в очах проводжала гостей та запрошувала приходити ще до них в гості. Такі моменти, коли бачиш щиру вдячність діток, особливо зворушує душу, спонукає робити для інших щось хороше та корисне. 

         Зробіть і Ви щось добре! Подаруйте дітям усмішку та почуття щастя!
Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора