Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Що порадити людям з обмеженими можливостями, які шукають роботу?

Дата: 11.06.2021 12:57
Кількість переглядів: 1320

Найперше – чітко визначитися, у якій саме галузі можна найповніше реалізувати свої здібності. Постійно самовдосконалюватися, освоювати нові, суміжні навички, обов’язково володіти навичками роботи на комп’ютері, цікавитись психологією, аби правильно вибудовувати стосунки у колективі, не соромитися запитувати про все, що викликає сумніви чи невпевненість.

Одним із пріоритетних завдань Монастирищенської районної філії є працевлаштування осіб з інвалідністю. Станом на травень 2021 вже було працевлаштовано 17 осіб з інвалідністю, що становить 26% від зареєстрованої кількості осіб з обмеженими можливостями. Минулого року відсоток працевлаштування зазначеної категорії осіб становив 32 %  на кінець року.

Одним з прикладів успішного працевлаштування безробітного, що має обмежені можливості є працевлаштування Бондара Артема Ілліча. Молодий чоловік, маючи освіту інженера з автоматизованих систем керування виробництвом, звернувся до центру зайнятості. Йому були надані всі необхідні консультації та рекомендації. З урахуванням особливостей фізичного стану було запропоновано  вакансію техніка-електрика у дитячий садок «Усмішка», де  Артем успішно та із задоволенням працює вже кілька місяців.

Коли людині дати необхідні інструменти, вона самостійно подолає ті життєві обставини, у яких опинилась. І якщо вона має прагнення реалізуватися у професії та вміння відстояти своє право на зайнятість, то ніякі перепони не перешкодять їй знайти своє місце на ринку праці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора