Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Етнофестиваль в Легедзиному

Дата: 20.06.2021 08:49
Кількість переглядів: 331

Фото без опису

        19 червня в селі Легедзине, на давній землі трипільців, відбулося наймасштабніше святкування Купайла відоме на всю Україну. Напередодні літнього сонцестояння, в час найвищого прояву життєвої сили природи відбулося свято Сонця і Води. Його особливістю є максимальна наближеність до природності й традиційного змісту Купайла, залученість та співтворіння усіх учасників дійства. Організатори разом із фольклористами та митцями прагнули відродити давні правдиві традиції купальського свята.

        У програмі: український ярмарок, традиційні майстер-класи, презентація роману Марини Павленко, відкриття виставок. Все це під супровід народних пісень.

       Свято, що започатковувалось як загальносільське, сьогодні справжня перлина Черкащини. Вже 10 років, тисячі українців з усіх усюд приїздять зануритись в таємничу історію нашого народу.

        Монастирищину на фестивалі представляв знанний в нашому краї фольклорний ансамбль «Калина» Халаїдівського сільського Будинку культури (керівник Оксана Гордєєва), в репертуарі якого прозвучали купальські пісні записані в селі Халаїдове. Колектив був тепло прийнятий учасниками та гостями свята.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора