Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Шабастівці відзначили День села

Дата: 21.06.2021 12:00
Кількість переглядів: 597

Вчора, у свято Трійці, Шабастівка вперше відзначила День села у складі новоутвореної Монастирищенської територіальної громади. Для жителів села цей день – був ще одним приводом зібратися разом, поспілкуватися з односельцями, послухати музичні композиції, подивитися на виступи своїх діточок на сцені та порадіти їхнім творчим успіхам.

Привітати жителів громади завітали заступник міського голови Зоряна Заворотна та помічники міського голови з сусідніх із Шабастівкою сіл.

Від імені міського голови Олександра Тищенка Зоряна Володимирівна привітала усіх шабастівчан із святом та побажала міцного здоров’я, достатку, родинного тепла, затишку, благополуччя, шани та поваги, здійснення усіх мрій. А селу Шабастівка – процвітання, стабільності та розвитку.

Зі святом шабастівчан привітав і помічник міського голови у селах Шабастівка та Вільна Володимир Якубенко: « Дорогі друзі! Нехай і надалі ваші ошатні будиночки та квітучі вулиці будуть прикладом для інших громад, як можна і потрібно любити і розвивати своє рідне село! Зичу вам міцного здоров’я, щастя та родинного затишку».

Слова шани та подяки звучали на адресу довгожителів, чия мудрість та життєвий досвід, нині допомагають молодому поколінню відроджувати рідне село та підтримувати славетні традиції свого народу. Привітали на святі й найменших жителів села та родини, які багато років прожили в парі у мирі та злагоді. Віддали данину шани та поваги місцевим афганцям та чорнобильцям, подякували учасникам АТО/ООС.

Учасники художньої самодіяльності підготували чудові виступи – гучні народні пісні та веселі мелодії відомих українських композицій. Гарний святковий настрій на святі створювали: жіночий ансамбль «Берегиня» Шабастівського БК, Анатолій Мельник, чоловічий народний аматорський ансамбль «Монастирищенські козаки» (керівник Максим Мулик), тріо «Цукерочки» (керівник Ігор Григораш), народний аматорський колектив (керівник Аліна Гедзун), вокально-інструментальний ансамбль «Гігабайти» (керівник Ігор Григораш). А також Аліна Гедзун, Вікторія Журавльова, Наталія Лінецька, Неля Качур, Сергій Гедзун, Юрій Подолянюк, вихованці дитсадка «Ромашка» та школи тощо.

У рамках дійства, під відкритим небом усі присутні мали можливість зробити фото напам’ять у створених тематичних фотозонах та помилуватися виставкою творчих робіт вчителів та учнів Шабастівської філії ЗЗСО І-ІІІ ст. «Ліцей «Ерудит»

Для найменших мешканців святкування розпочалося зі стрибків на батутах, ласування цукровою ватою, попкорном. Дітлахи також залюбки гралися разом із професійними аніматорами Надією Базиленко (M&M's) та Аліною Шиндер (Міккі Маус), які підготували для малечі цікаву розважально-ігрову програму.

Справжнім сюрпризом і подарунком до свята для шабастівчан і гостей села став виступ Народного артиста України Миколи Янченка та його команди – Даші Янченко та Михайла Моди.

Микола Янченко не тільки радував глядачів професійно виконаними душевними піснями, а й веселив усіх жартами, розповідав про багатство та мелодійність народних пісень, бажав процвітання та охоче фотографувався із глядачами.

З настанням темряви відбулося фаєр шоу «Полум‘я віків» від якого усі глядачі були у захваті. А далі була святкова дискотека.

Заряд позитивної енергії, святкова та по-домашньому затишна атмосфера панувала на святі до пізнього вечора.

Жителі села Шабастівка щиро подякували усім за такий подарунок, чудові виступи артистів і запевнили, що завжди раді бачити таких гостей у своєму населеному пункті. Тож від усієї громади шабастівчан великі слова подяки спонсорам: Валерію Паюку, Юрію Належитому, Володимиру Чернезі, Андрію Потурнаку, Олександру Дерев'янченку, Євгенію Ковалишенку, Олександру Гедзуну. Особливі слова подяки СФГ «Лані Голд Агро» (керівник Ігор Лінецький) та ПП Руслан Колеснік, а також за безвідмовну допомогу Анатолію Лінецькому, Володимиру Мельничуку, Івану Мицюку та Миколі Якубенку.

Безмежні слова подяки працівникам Центру культури та дозвілля, БДЮТ та усім-усім, хто долучився до організації та проведення святкового дійства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора