Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Закон для всіх і кожного

Дата: 23.06.2021 16:35
Кількість переглядів: 249

Фото без опису

До відзначення 25-річчя прийняття Конституції України в Монастирищенській публічній бібліотеці організовано виставку-перегляд «Закон для всіх і кожного», на якій зібрано матеріали про історію українського державотворення від найдавніших часів, створення і прийняття Конституції в 1996, її стан та проблематика на сучасному етапі.

День Конституції України – одне із найголовніших свят нашої держави. Вона, як відомо, є Основним законом держави й має найвищу юридичну силу. Основний закон держави був ухвалений в ніч на 28 червня 1996 року. Народні депутати майже добу працювали над проектом, залишаючись у сесійній залі без перерв. Цій важливій події передували 6 років важкої праці, консультацій, дебатів і домовленостей.

"Є Конституція!", – такими словами тодішній голова Верховної Ради Олександр Мороз сповістив про ухвалення Основного закону. Відбулося це голосами 315 народних обранців.

У преамбулі, тобто вступній частині, наголошується, що Рада ухвалила Конституцію від імені українського народу – громадян України всіх національностей. Тому в день ухвалення Основного закону й святкується День Конституції.

Історична правда, розвиток і відновлення української державності й засад організації та функціонування державної і самоврядної влади сприятимуть утвердженню за нинішніх обставин суверенітету й незалежності України, створять умови для відродження автентичних традицій українського народу й забезпечать рух держави до сучасних визнаних європейських цінностей функціонування громадянського суспільства та правової держави.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора