Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Бібліотекам Монастирищини подарували 18 комп’ютерів

Дата: 24.06.2021 15:41
Кількість переглядів: 309

Сьогодні, 24 червня, у Черкаській обласній універсальній бібліотеці імені Тараса Шевченка відбувся офіційний захід за участі заступника Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерії Іонан, заступника голови Черкаської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергія Свєрчкова та представників територіальних громад. Так на зустрічі чотири територіальні громади Черкаської області, серед яких і Монастирищенська громада отримали комп’ютери завдяки проєкту Дія.Цифрова освіта.

Проєкт Міністерства цифрової трансформації Дія.Цифрова освіта спрямований на допомогу бібліотекарям і представникам органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних команд, які відповідають за надання культурних послуг населенню, створити принципово нові публічні бібліотечні простори та наповнити і?х інноваціи?ними бібліотечними та культурними послугами.

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що одна з цілей проєкту Дія.Цифрова освіта – перетворити бібліотеки на сучасні хаби цифрової освіти. «Ми продовжуємо комп’ютеризувати бібліотеки у все нових областях України, розширюючи географію проєкту. Це сприяє розбудові національній мережі хабів цифрової освіти, куди кожен громадянин може прийти та отримати безкоштовний доступ до навчання цифрової грамотності», – розповіла Валерія Іонан.

Заступник міського голови Зоряна Заворотна спілкуючись із Валерією Іонан, подякувала за такий чудовий та вкрай необхідний в наш час вклад у розвиток сільських бібліотек. Адже жителі сіл зможуть реалізувати свою потребу в цифровій освіті в бібліотечних закладах – безкоштовно.

Тож на сільські бібліотеки Монастирищенської громади передали 18 комп’ютерів – по 2 на кожен бібліотечний заклад. І хоча комп’ютерна техніка не нова, але підходить для використання бібліотеками, як для суто бібліотечної роботи, так і для доступу користувачів до Інтернету та можливості здобути цифрові навички на платформі Дія.Цифрова освіта.

Зазначимо, що на реалізацію проєкту не витрачаються кошти державного бюджету. Це стало можливим завдяки передачі техніки партнерами – Favbet Foundation, а також за сприяння Офісу Президента України, Української бібліотечної асоціації та обласних відділень Української бібліотечної асоціації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора