Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини «Гарту»

Дата: 09.07.2021 12:51
Кількість переглядів: 326

Фото без опису

Вже понад тиждень проходять навчально-тренувальні збори вихованців ГО «Гарт» і секції «Таеквон-до ІТФ», що розмістилися на території ТОВ ДОЛЦ «Юність».

Тиждень був досить насиченим. В перший день, відразу після відкриття, учасники зборів вирушили  у похід до Голубого озера. Там розгорнули табір на три дні. Похід був наповнений різноманітними активними розвагами, конкурсами, зокрема, на розпалювання багаття. Повернулися з походу 3 липня по обіді і до вечора відпочивали. А вже наступного дня, в неділю, у дітей розпочалися заняття по розробленій програмі. Так діти долали смугу перешкод, розбирали та збирали автомат, стріляли з лука, пневматичної та страйкбольної зброї. Група військових медиків з уманської військової частини навчали учасників зборів тактичної медицини. Голова організації «Товариство Червоного Хреста» Таміла Белінська проводила заняття з надання першої медичної допомоги. Дитяча письменниця Лариса Ніцой презентувала свої книги та зустрілася з батьками вихованців. Письменниця акцентувала увагу на важливості української мови та читання книг дітям.

Також вчителі української мови та літератури Наталія Кравець та Анастасія Мазурик проводять з дітьми заняття, особлива увага приділяється викоріненню суржику. Психолог Олеся Борець проводить заняття з психології. Директор Монастирищенського краєзнавчого музею Катерина Бульба та працівники музею, а ще працівники Монастирищенської публічної бібліотеки Олена Матюшко та Галина Тимошенко проводять тематичні заняття.

На волонтерських засадах з учасниками зборів займаються тренери, інструктори: Михайло Панченко (стрільба з лука), учасники АТО Сергій Кузьменко (стрільба з пістолета, техніка стрільби), Сергій Біднячук (саперна підготовка та орієнтування на місцевості),  Максим Ботік (проводить навчання з тактичного пересування розвід групи, розбирання та збирання зброї), тренер секції «Таеквон-до ІТФ» Сергій Фордунь (проводить заняття з таекван-до), інструктори з туризму.

Володимир і Наталія Вуйки (переправа через болото та інше), вчитель з «Захисту Вітчизни» Віталій Цимбал (стрільба з пневматичної зброї). Відвідували «Гарт» і професійні альпіністи із Києва – команда «МКС», яка навчала дітей спортивного туризму.

Весело та цікаво провели Патріотичний квест «Об’єднай Україну!», де діти проходили різноманітні та пізнавальні завдання. Для найменших учасників зорганізований творчий конкурс на «кращий малюнок», в якому дітлахи проявляють свої творчі здібності. А для старших –активна командна гра пейнтбол, в якій діти мали змогу проявити не лише свої фізичні можливості, а й тактику та стратегію. Також у «Гарті» не забули й про народне свято Івана Купала, тож 6 липня, ввечері, всі долучилися до святкування. Дітлахи приймали участь в різноманітних тематичних конкурсах, а ще стрибали через вогнище, дівчатка плели віночки й пускали їх по воді.

Кожен день у «Гарті» розписаний похвилинно. Тут ніколи сумувати, адже кожен учасник зборів зайнятий своєю справою. Але ввечері вони, всі разом, знову зберуться біля вогнища і будуть розповідати цікаві історії, жартувати, весело сміятися та ділитися враженнями про день, що минув.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора