Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Річниця мужності і наполегливості

Дата: 16.07.2021 15:52
Кількість переглядів: 236

16 липня 1990 року Верховна рада ухвалила декларацію про державний суверенітет. У преамбулі документа підкреслювалося, що Верховна рада УРСР проголошує суверенітет України, як «верховенство, самостійність, повноту і неподільність влади республіки в межах її території, незалежність і рівноправність у зовнішніх відносинах». У декларації було вжито словосполучення «українська нація» і також вперше прозвучало слово «відродження». Територія України проголошувалася недоторканою. За прийняття Декларації проголосувало понад 98 відсотків народних депутатів. І саме з того дня українська державотворча історія розпочала новий відлік.

         На початку шляху до утворення прав і свобод українців на рідній землі це був крок для відновлення державності. Крок уперед, сходинка до остаточного оголошення самостійності України та виходу зі складу Радянського Союзу.

         Ухвалення Декларації про суверенітет України стало потужним сигналом з Києва до остаточного розвалу радянського Союзу і самостійного утвердження інших республік. Народ України переможно відновив свою Волю, а Держава України – свою Незалежність.

         Нескорені українські герої вибороли право на життя у визвольній боротьбі, що триває й сьогодні. І нині Україна перебуває у вкрай складних політичних умовах: наші захисники кров’ю щодня боронять рідну землю на Сході. Ми чекаємо додому наш український КРИМ. Ми прагнемо відновлення миру та деокупації наших земель. Ми хочемо гідного, а не вбогого життя для українців і мріємо про європейський рівень життя. І ми маємо самі ставати сильними і незалежними, захищати рідну країну та впевнено йти вперед!

         Наш вибір – жити гідно на рідній українській землі!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора