Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як працюють вакцини проти COVID-19

Дата: 19.07.2021 16:08
Кількість переглядів: 279

Вакцини проти COVID-19 критично важливі для стримування пандемії у поєднанні з ефективним тестуванням та застережними заходами, що вже застосовуються.

Загроза для дітей, яку становить COVID-19, величезна і виходить далеко за межі безпосередніх фізичних наслідків захворювання. Оскільки при карантинних обмеженнях, доступ дітей до базових медичних послуг може бути серйозно обмеженим. Скорочення рівня охоплення медичними послугами та можливий економічний спад загрожують здоров’ю та майбутньому цілого покоління дітей.

Тож як працюють вакцини проти COVID-19?

Вакцини працюють, імітуючи збудника інфекції – віруси, бактерії або інші мікроорганізми, які можуть спричинити захворювання. Це «навчає» нашу імунну систему швидко та ефективно реагувати на збудник.

Деякі вакцини – через щеплення вводять ослаблену форму збудника інфекції, що дозволяє нашій імунній системі формувати пам’ять про неї. Таким чином, наша імунна система може швидко розпізнати та боротися з інфекцією, перш ніж вона захворіє. Що ж до мРНК-вакцини, то замість того щоб вводити антигени (речовини, які змушують нашу імунну систему виробляти антитіла), РНК та ДНК-вакцини дають нашому організму необхідний генетичний код, і наша імунна система виробляє антигени сама. Технологія мРНК-вакцин не нова: вчені її вивчали десятиліттями. мРНК-вакцини не містять живого вірусу і не втручаються в ДНК людини.

Пам’ятаймо, що вакцинація – єдиний шлях до подолання пандемії коронавірусу та захисту свого здоров’я від хвороби!

Тож шановні жителі Монастирищенської громади зверніться  до свого сімейного лікаря або за тел. 068-256-16-61 і запишіться на щеплення та отримайте дозу захисту від коронавірусної хвороби!

Відзначимо, що усі вакцини, які є в Україні є безпечними, ефективними і дозволені ВООЗ для екстреного використання.

Будьмо свідомими захистімо себе та своїх рідних!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора