Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Коротко про AstraZeneca (Covishield)

Дата: 21.07.2021 09:32
Кількість переглядів: 294

Захистити себе та рідних від COVID-19 може кожен, отримавши щеплення від цієї хвороби. Вакцинальна кампанія в Україні стартувала ще 24 лютого цього року. Черкащина стала першим регіоном, де почали щеплювати громадян. Усі щеплення є добровільними й безоплатними. Нині розпочався п’ятий етап вакцинації від COVID-19. Тож кожен охочий житель Монастирищенської громади, який досяг 18-річного віку має змогу імунізуватися і тією  вакциною, яку він сам для себе обрав.

Що ж до вакцини AstraZeneca (Covishield), то це векторна вакцина, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською біофармацевтичною компанією AstraZeneca. Вакцини AstraZeneca виготовляють в Європейському Союзі, Великобританії, Республіці Корея. Вакцина, яка вироблена за ліцензією в Індії, має назву Covishield. AstraZeneca – схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я для екстреного використання.

У вакцині AstraZeneca використовується безпечний для людини вірус, який переносить елементи вірусу SARS-CoV-2. Так вакцина змушує організм виробити імунітет, водночас не даючи хворобі розвиватися.

Вакцину AstraZeneca вводять внутрішньом’язово. Для повноцінної імунізації потрібно отримати дві дози вакцини з інтервалом 12 тижнів.  Першу і другу дозу можна отримати вакциною AstraZeneca, виробленою на різних майданчиках, включно із субліцензійним виробництвом в Індії. Адже склад та технологія виготовлення вакцини ідентичні.

Тож звертаємо увагу всіх, хто турбується про своє здоров'я, добробут та безпеку оточуючих не нехтувати вакцинацією. Адже на сьогодні це єдине, що допоможе спинити поширення пандемії, яка щодня забирає життя людей. Записатися на вакцинацію можна у свого сімейного лікаря або ж за тел. 068-256-16-61.

Будьмо здоровими!!!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора