Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбувся черговий рейд по боротьбі зі стихійною торгівлею

Дата: 21.07.2021 13:00
Кількість переглядів: 687

Сьогодні поліцейські разом з представниками міської ради та Держпродспоживслужби провели черговий рейд по боротьбі зі стихійною торгівлею. Зокрема, відвідали місця найбільшого скупчення несанкціонованих продаж – від Універмагу до території ринку «Ранковий» – та з громадянами, які здійснювали незаконну торгівлю, вкотре провели роз’яснювальну роботу, щодо недопущення стихійної торгівлі у не відведених для цього місцях, без відповідних дозвільних документів про якість та безпеку товарів, що реалізуються ними на вулицях, тротуарах, з рук, із землі, без відповідного дозволу на розміщення об’єкта торгівлі. А також пропонували громадянам замість місць стихійної торгівлі вільні торговельні місця на ринку.Фото без описуФото без опису

Стихійна торгівля відноситься до адміністративних правопорушень. Стаття 160 КУпАП (Торгівля з рук у невстановлених місцях) торгівля в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах та в інших невстановлених місцях – тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої.

Нагадаємо, що стихійна торгівля – це потенційна небезпека для споживача. Продукти харчування, які безконтрольно реалізують несумлінні підприємці, приватні особи з рук, не пройшли лабораторний контроль. Отже, їх споживання може зашкодити вашому здоров’ю. Найефективніший спосіб боротьби зі стихійною торгівлею – не купувати продукти харчування у невстановлених місцях.

Якщо ви стали свідками продажу продуктів харчування чи інших товарів у невстановлених місцях, просимо повідомляти про такі випадки до Національної поліції України за номером «102»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора