Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Монастирищина отримала 1005 доз вакцини Moderna

Дата: 22.07.2021 10:50
Кількість переглядів: 289

Учора Амбулаторія загальної практики сімейної медицини м. Монастирища уже отримала вакцину Moderna, тож уже цими вихідними можна одержати дозу захисту від коронавірусної хвороби саме цього виробника.

Вакцинуватися можна в суботу з 8.00 до 12.00 год, у неділю з 9.00 до 13.00 год. за попереднім записом через свого сімейного лікаря чи терапевта або ж за тел. 068-256-16-61.

Щеплення цією вакциною буде проводитися за попереднім записом та наявності 15 охочих, так, як флакон з вакциною, розрахований саме на цю кількість людей.

Для отримання щеплення звертатися в амбулаторію ЗПСМ м. Монастирище (приміщення поліклініки – перший поверх, 8 каб.).

Вакцина Moderna розроблена американською компанією, так як і Pfizer (німецького виробництва) – це мРНК-вакцина на основі нуклеїнових кислот. Фактично це фрагмент нуклеїнової кислоти, що несе інформацію про вірус-код, запакований в наночасточки для стабілізації. Коли така вакцина потрапляє в організм, із неї зчитується інформація й за цим кодом утворюється білок. У результаті утворюється не вірус, а тільки його білки, які імунна система впізнає як «чужі» і вчиться їх нейтралізовувати. Коли згодом в організм людини потрапить сам вірус, імунна система його впізнає і знешкодить.

Ефективність вакцини Moderna становить 94,1%, а Pfizer – 95%, що має зовсім незначну різницю та фактично однаковий рівень захисту від вірусу.

Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини Moderna з інтервалом у 28 днів.

Вакцини Moderna та Pfizer мають однаковий рівень захисту від COVID-19, єдине, що їх відрізняє – це вимоги до умов зберігання та транспортування.

Тому не гайте часу і пам’ятайте, що вакцинація – єдиний шлях до подолання пандемії коронавірусу та захисту свого здоров’я від хвороби.

Відзначимо, усі вакцини, які є в Україні є безпечними, ефективними та дозволені ВООЗ для екстреного використання.

Будьмо свідомими – захистімо себе та своїх рідних!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора