Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВИМУШЕНИЙ ЗАХІД – ЗАСТОСУВАННЯ ШТРАФНИХ САНКЦІЙ

Дата: 29.07.2021 17:15
Кількість переглядів: 595

Фото без опису

ТОВ «Черкасиенергозбут» Монастирищенський ЦОС висловлює щиру подяку усім тим, хто вчасно і в повному обсязі оплачують рахунки за спожиту електричну енергію!

Проте ситуація із заборгованістю за спожиту населенням електроенергію нині є загрозливою. Таке явище призводить до дестабілізації не лише електропостачальників, а й ринку електричної енергії в цілому.

Тому у випадках, коли споживач навмисно не оплачує рахунки понад 3 місяці та не вживає жодних заходів щодо зменшення заборгованості, Товариство буде змушено вживати вкрай непопулярних заходів, а саме – застосовувати штрафні санкції відповідно до чинного законодавства, що призведе до збільшення затрат таких споживачів.

Кожному споживачеві слід знати, що за умовами договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг у разі несвоєчасного здійснення платежів споживачу нараховується пеня у розмірі 0,01% суми боргу за кожен день прострочення. Крім того, у договорі зазначено, що споживач має сплатити суму боргу з урахуванням індексу інфляції за час прострочення, а також 3% річних від простроченої суми.

За одну прострочену тисячу гривень протягом року сума штрафних санкцій складе близько 150 грн, але якщо сума заборгованості щомісяця збільшувалася, то і сума додаткових витрат боржника збільшуватиметься пропорційно.

Нарахування штрафних санкцій відбудеться відповідно до чинного законодавства із врахуванням карантинних обмежень. Нараховані суми скасуванню не підлягатимуть!

Важливо: за умови врегулювання питання заборгованості, жодних додаткових нарахувань не здійснюватиметься! Для цього потрібно або в повному розмірі погасити заборгованість, або звернутися до Монастирищенського  ЦОС (вул.Івана Богуна 34, т.0675105432) для укладання договору реструктуризації.

З метою інформування споживачів-боржників щодо можливих додаткових витрат у рахунках за спожиту електричну енергію передбачено нове поле – «Штрафні санкції». Тому кожен несумлінний побутовий споживач із заборгованістю понад 6 місяців у своєму червневому рахунку за електричну енергію зможе побачити суму штрафних санкцій, яка підлягатиме оплаті у разі їх офіційного нарахування.

Тому закликаємо якомога швидше погасити заборгованість, оскільки окрім штрафних санкцій сума до сплати може збільшитися ще й на розмір судових витрат, які сягають близько 2 500 гривень.

З повагою ТОВ «Черкасиенергозбут», Монастирищенський ЦОС

т.0675105431

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора