Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Очільник області ознайомив Прем’єр-міністра із вакцинальною кампанією на Черкащині

Дата: 06.08.2021 14:11
Кількість переглядів: 282

Фото без опису

Під час робочої поїздки до Черкаської області 6 серпня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль ознайомився з роботою Центру вакцинації населення. Очільника Уряду супроводжували заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко, Міністр інфраструктуру Олександр Кубраков і голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Скічко.

Прем’єр-міністр наголосив, що на сьогодні спільне завдання органів державної влади — напрацювати колективний імунітет, адже вакцинація — це єдиний спосіб уникнути нових втрат.

«Необхідно постійно розгалужувати систему місць для вакцинації, щоб це було максимально зручно для жителів. Відкрити пункти щеплень щонайменше в кожному районі. Обласна влада має тісніше співпрацювати з територіальними громадами для організації підвезення жителів віддалених сіл до центрів вакцинації», — підкреслив Денис Шмигаль.

Фото без опису

Прем’єр-міністру повідомили, що на сьогодні на Черкащині діють 30 центрів вакцинації населення, 95 пунктів щеплення та 25 мобільних бригад.

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко зауважив, що цього понеділка було поставлено завдання очільникам областей протягом тижня проїхати обласними й районними центрами масової вакцинації.

«Багато людей в районах не знають про існування центрів масової вакцинації. Візит очільника області допоможе поінформувати населення й дасть додаткові ресурси для нарощення кількості щеплень», — сказав Кирило Тимошенко.

Фото без опису

Голова Черкаської ОДА Олександр Скічко відзначив, що Черкащина перебуває на 4-ій позиції серед областей за темпами приросту кількості щеплень.

«Це нас стимулює працювати й рухатися далі. Сьогодні ми активно комунікуємо з громадами, облаштовуємо комфортні умови охочих імунізуватися та ведемо роз’яснювальну роботу про важливість створення колективного імунітету. Зараз літо, багато хто забув про COVID-19, але ми повинні не допустити нової хвилі коронавірусу. Тому зараз гаряча пора для вакцинації», – зазначив Олександр Скічко.

Центр вакцинації населення Черкаської області є найбільшим в області, у якому щоденно проводиться вакцинація від COVID-19 всіх охочих силами 7 мобільних медичних бригад. Для проведення щеплень використовуються вакцини CoronaVac, Pfizer та Moderna. Загалом, на Черкащині натепер провели понад 216 тисяч щеплень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора