Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Маковія святкували – маковими коржами частували

Дата: 13.08.2021 15:28
Кількість переглядів: 247

Першим з трьох літніх свят на честь Спасителя є Маковий спас, який християни відзначають 14 серпня. Напередодні свята Маковія для підопічних відділення денного перебування КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Монастирищенської міської ради було організоване свято.

Під час зустрічі завідуюча відділенням денного перебування Світлана Шумовецька розповіла гостям історію виникнення свята, традиції святкування та прикмети на Маковія. А організатор культурно-дозвіллєвої діяльності Валентина Остропольська розповіла про основні елементи, які треба принести до церкви на посвяту та з яких квітів і рослин має складатися букет «маковійчик», щоб він мав цілющі властивості.

Привітав усіх зі святом директор КЗ «Територіальний центр» Сергій Шолудько та побажав учасникам зустрічі миру і спокою, здоров’я, добра, душевної рівноваги та усіх гараздів.

У дружній атмосфері підопічні відділення поділилися спогадами та традиціями святкування Маковія в їхніх родинах, а на завершення зустрічі смакували макові коржі та веселили один одного гуморесками, авторськими віршами та співали українських пісень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора