Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Народжені вільними

Дата: 20.08.2021 08:35
Кількість переглядів: 631

Фото без опису

24 серпня 1991року Верховна Рада України ухвалила Акт проголошення незалежності України, і з цього дня остаточно стала незалежною державою. Цього дня здійснилася мрія багатьох поколінь борців за вільну Україну – дисидентів, бійців УПА, повстанців, гайдамаків, народних месників, які віддавали свої життя у боротьбі із загарбниками. Наша держава – спадкоємиця великої державної традиції, яка починається від Великої Скіфії, яка вперше об’єднала більшість українських земель. Русь, Половецький союз, Королівство Руське, Кримське ханство, Гетьманщина, УНР – українці безперервно передавали естафету державності від покоління до покоління. Тому 24 серпня було проголошено вихідним і святковим днем – щоб кожен міг вшанувати нашу Українську державу.

З нагоди великого свята – 30-річчя Дня Незалежності України в Монастирищенській бібліотеці для дітей оформлено книжкову виставку–інсталяцію та проведено для користувачів книгозбірні історичний хронограф пам’яті: «Народжені вільними».

Діти мали можливість ознайомитись з літературою про творення незалежної держави України, про шлях нашої держави до самостійності від давнини до сьогодення, про видатних особистостей, які зробили свій внесок у цей процес.

Для відвідувачів дитячої книгозбірні були проведені майстер-клас по виготовленню українських віночків: «З мальв, чорнобривців, калини плетемо вінок України», проведено флешмоб: «Україна починається з тебе!» та малюнок на асфальті: «Символ твоєї свободи».

Вітаємо всіх українців з головним державним святом! Нехай кожен з нас прагнучи жити у вільній і демократичній державі, втілює свої мрії в конкретних справах.

 Бажаємо Вам міцного здоров’я, миру, щастя, достойного життя в процвітаючій державі!

Любіть Україну!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора