Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Українські COVID-сертифікати офіційно визнані в ЄС

Дата: 20.08.2021 11:49
Кількість переглядів: 178

COVID-сертифікати в застосунку «Дія» офіційно визнали в Європейському Союзі. Українці, які пройшли повний курс вакцинації, зможуть подорожувати, не складаючи тестів.

Про це повідомив у Telegram міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Ми стали однією з перших країн у світі, яка інтегрувалася до єдиного цифрового ринку Європейського Союзу в напрямі COVID-сертифікатів. Відсьогодні ми приєдналися до Європейського Союзу технічно. І тепер ми зможемо приймати громадян європейських країн і перевіряти на кордоні дійсність європейських документів», – сказав Михайло Федоров.

За його словами, після того, як PlayMarket та AppStore оновлять нову версію застосунку «Дія» після приєднання, найближчим часом українці зможуть її встановити та згенерувати COVID-сертифікат і подорожувати до європейських країн. Перевірити дійсність документа можна буде за QR-кодом.

Як згенерувати сертифікат в додатку «Дія»?

В оновленій версії Дії треба натиснути «Послуги» і вибрати «COVID-сертифікат», далі «Отримати сертифікат». Дія.Підписом підписати запит на передачу даних з ЕСОЗ в «Дію» – і все. Наш наступний крок – запуск COVID-сертифікатів на порталі «Дія».

Скільки діятиме сертифікат?

Терміни актуальності прописані відповідно до міжнародних вимог. У більшості країн він буде діяти 180 днів з дня генерації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора